Netopýří noc

Termín konání
Warning: Undefined property: stdClass::$dates in /www/doc/www.eprogram.cz/www/templates/eprogram/html/com_jux_eventon/event/default_event.php on line 5

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /www/doc/www.eprogram.cz/www/templates/eprogram/html/com_jux_eventon/event/default_event.php on line 5
Vstupné
plné 50 Kč
snížené 30 Kč

Vydává podivné zvuky, vzhledem připomíná myš, ale létá jako pták. Pro mnohé nepatří netopýr mezi právě oblíbená zvířata.

Možná ale změníte názor, pokud navštívíte Netopýří noc na zámku Lešná u Valašského Meziříčí. Dozvíte se, že tito zástupci řádu letounů patří mezi jediné savce, kteří dokážou aktivně létat. V noci nebo za soumraku opouštějí své úkryty a vydávají se na lov. V prostoru se skvěle orientují díky schopnosti, která byla člověku upřena, a tou je echolokace. Zvuky vydávané jejich ústy nebo nosem se odráží od překážky, která jim stojí v cestě a vrací se zpět ke smyslům netopýra či vrápence. Tento sonar z nich dělá dokonalé letce.

Sají také krev? Jsou mezi nimi i upíři? Mohou se nám za tmy zaplést do vlasů? Přijďte a dozvíte se odpovědi na tyto a další otázky.

Program:
- přednáška
- ukázka živých exponátů,
- určování druhů žijících v zámeckém parku

Aktuální informace najdete ZDE

Místo konání

Zámek Lešná

+420 734 420 009