#Kultura on-line: Baby balet Praha - rodinný balet Vítej na světě

Termín konání
Warning: Undefined property: stdClass::$dates in /www/doc/www.eprogram.cz/www/templates/eprogram/html/com_jux_eventon/event/default_event.php on line 5

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /www/doc/www.eprogram.cz/www/templates/eprogram/html/com_jux_eventon/event/default_event.php on line 5

Vítej na světě! Tento poetický název nese celovečerní rodinný balet v interpretaci souboru Baby Balet Praha, nejmladších studentů konzervatoře-gymnázia Tanečního centra Praha. Premiéry se uskutečnily 2. a 5. února 2016 ve Stavovském divadle v Praze.

Autorský tým zkušených tvůrců dětských choreografií mapuje pět životních etap: narození, dětství, školu, pubertu a dospělost.

Dramaturgie využila mimořádně chytré a poetické texty 24 písní Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře, které jsou mikro scénáři inspirujícími baletní tvůrce. Toto současné taneční divadlo však nesměřuje pouze k dětským divákům. Nesnaží se být ani infantilní a podbízivé. Naopak, tanečními scénickými prostředky doplněnými projekcí, se snaží vyjádřit životní moudrost, dramatičnost a humanismus, které jsou v textu písní obsaženy.

https://www.mall.tv/kulturazije/baby-balet-praha-rodinny-balet-vitej-na-svete-14-1-18-00

Místo konání

#KulturaOnline - Živé vysílání