Mlýn, který putoval krajinou – Otevírání sezóny

Termín konání
Warning: Undefined property: stdClass::$dates in /www/doc/www.eprogram.cz/www/templates/eprogram/html/com_jux_eventon/event/default_event.php on line 5

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /www/doc/www.eprogram.cz/www/templates/eprogram/html/com_jux_eventon/event/default_event.php on line 5
Vstupné
dospělí 100 Kč
snížené 50 Kč
děti do 6 let Zdarma

Věděli jste o tom, že větrný mlýn na Nových Dvorech má nejmodernější dochované mlecí vybavení a že druhý takový v celé České republice nenajdete? Anebo že těchto tzv. větřáků bylo v polovině 19. století na Bílovecku téměř 70?

Pokud jste netušili, anebo neznali odpověď, určitě vás potěší možnost navštívit tuto krásnou technickou památku, která tvoří malou dominantu na Nových Dvorech u Staré Vsi, s průvodcem. Rádi bychom této krásné památce vdechli trochu více života, a proto jsme si pro Vás připravili pravidelné komentované prohlídky v čele s panem mlynářem, které odstartují 26. června letos netradičně v časech 10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 14:00, 15:00 a 16:00 hod.

V tento den se můžete těšit na zážitkové občerstvení formou tradičního pečiva, ukázky starého řemesla kovářského a něco sladkého nejen pro děti, ale také pro dospělé. Součástí komentované prohlídky větrného mlýna bude krom mnoha zajímavých informací také ochutnávka chleba z místního ekologického zemědělství, nebo možnost vyfotit se s maskotem mlýna – skřítkem Picmochem Jeronýmem z rodů mlynářů, či vyzkoušet si umlít trochu mouky ze zrna na ručním rotačním mlýnku.

https://muzeum.kcbilovec.cz/mlyn-ktery-putoval-krajinou-otevirani-sezony

Místo konání

Větrný mlýn v Bílovci