Křest audioprůvodce: Objevte polské stopy v Ostravě

Termín konání
Warning: Undefined property: stdClass::$dates in /www/doc/www.eprogram.cz/www/templates/eprogram/html/com_jux_eventon/event/default_event.php on line 5

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /www/doc/www.eprogram.cz/www/templates/eprogram/html/com_jux_eventon/event/default_event.php on line 5

Ojedinělý audiobedekr vás seznámí s dějinami i současností Poláků v Ostravě.
Pomocí jednoduché aplikace stažené v mobilu můžete absolvovat komentovanou prohlídku města, zaměřenou na historii, památky, osobnosti i současnost „polské Ostravy“.

Díky spolupráci vratislavské nadace Fundacja Ano Tak a ostravského Centra Pant vznikl ojedinělý bedekr, který ocení nejen návštěvníci z Polska, ale i Češi se zájmem o místní dějiny.

Autorem bedekru je Vladimír Šmehlík, o překlad do polštiny se postarala Natálie Raclavská a Magdalena Zjawin, která je zároveň autorkou doprovodných fotografií. Hlas audioprůvodci propůjčili Malgorzata Pikus, Lada Bělašková, Kamil Mularz a Vladimír Šmehlík. O zvuk se postaral Jiří Phillip – Sound Design Laboratory.

Projekt financován Ministerstvem zahraničních věcí Polské republiky v rámci výzvy "Polsko-České fórum 2021". Křest proběhne v Centru Pant v rámci festivalu Polské dny v Ostravě.