Kraj!na

Termín konání
Warning: Undefined property: stdClass::$dates in /www/doc/www.eprogram.cz/www/templates/eprogram/html/com_jux_eventon/event/default_event.php on line 5

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /www/doc/www.eprogram.cz/www/templates/eprogram/html/com_jux_eventon/event/default_event.php on line 5

Vernisáž výstavy 17. 5. 2022 od 17.00 hod.

Výstava KRAJ!NA představuje vliv člověka na zemědělskou krajinu a snaží se najít odpověď na otázku, jak každý z nás může naší krajinu ovlivnit. Nepředkládá univerzální řešení, ale spíše apeluje na drobné změny k lepšímu, které mohou mít velký pozitivní dopad na okolí. Na náš život. 

Značná část výstavy je věnována inspirací historií, kdy autoři na modelu a mapách představují změny v krajině od 19. století po současnost a hledají vazbu mezi tváří krajiny a její funkčností.

Výstava KRAJ!NA je součástí projektu, který se zabývá poplužními dvory, fenoménem, který určoval podobu krajiny od 16. století. Jeho cílem je získat objektivní informace o vývoji krajiny od Josefínského katastru (přibližně r. 1820) do současnosti.

Aktuální informace ZDE

Místo konání

Zámek Janovice

+420 777 427 002