Meziříčská muzejní noc 2022

Termín konání
Warning: Undefined property: stdClass::$dates in /www/doc/www.eprogram.cz/www/templates/eprogram/html/com_jux_eventon/event/default_event.php on line 5

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /www/doc/www.eprogram.cz/www/templates/eprogram/html/com_jux_eventon/event/default_event.php on line 5

Akce proběhne v pátek 27. května od 19 hodin do půlnoci.

Účastníci se mohou těšit na bohatý doprovodný program, do něhož po delší pauze zapříčiněné rekonstrukcí přispěje i naše muzeum v zámku Kinských.

Ve výstavě Nenechme se otrávit zjistíte, na které jedovaté živočichy či rostliny je lepší dát si pozor. Pak už pro Vás nebude těžké sestavit „identikit“ zmije. Další z muzejních výstav Jak se žilo na zámku přibližuje historii krásenského zámku a život jeho bývalých majitelů. Ve stínovém divadélku se bude v pravidelných intervalech odehrávat krátký tklivý příběh ze zámecké historie. O patro výše budou vystaveny originály obrazů z Oživlé obrazárny, kterou chystá muzeum ve spolupráci s centrem Vrtule – svět her a poznání v prostoru před někdejší krásenskou radnicí.

Návštěvníci v ní budou mít možnost oživit některý z historických portrétů. Noční pobyt v zámku Kinských zpříjemní muzejní kavárna a k dopravě je možné využít tradiční silniční vláček Noční expres, který staví přímo před zámkem. 

Místo konání

Zámek Kinských Valašské Meziříčí