Fest Les

Termín konání
Warning: Undefined property: stdClass::$dates in /www/doc/www.eprogram.cz/www/templates/eprogram/html/com_jux_eventon/event/default_event.php on line 5

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /www/doc/www.eprogram.cz/www/templates/eprogram/html/com_jux_eventon/event/default_event.php on line 5

V přírodním prostředí mezi valy u Slezskoostravského hradu proběhne výjimečný třídenní hudební festival.

Krásná zelená scenérie s dominantou hradu se nachází prakticky v centru ostravy, a přesto nabízí klid a koncentraci, a tomu je také podřízena dramaturgie festivalu. Obojí tak na několik dní udělá ze Slezské Ostravy malé kulturní centrum.

Na rozdíl od jiných velkých akcí tohoto typu v Ostravě nabídne alternativní pohled na hudbu a zábavu jako takovou. V hudební dramaturgii dominují legendy artové a rockové české scény, kapely jako Už jsme doma či Vltava představují to nejlepší, co zhruba od konce 80. let v České republice vznikalo. Zazní i legenda klasického rocku, valašská rocková skupina Ciment. Zároveň je prostor věnován i kapelám, které v této chvíli tolik nerezonují mezi širším posluchačským spektrem, věříme ale, že se to může i díky FESTLESu změnit. Jde o kapely jako BBP podzemní orchestr, Ležérně a vleže, či místní ostravské formace Kazachstán, Šamanovo zboží či Černá kočka.

Festival ale necílí na jednu uzavřenou skupinu posluchačů, dramaturgie nemá hranice žánrové, proto FESTLES přivítá i kapely typu MIDI LIDI a WWW, případně legendu mezi textaři i hudebníky, Vlastu Redla s kapelou.

Nebude chybět ani ochutnávka ze současné elektronické hudby, zde se např. může český divák přesvědčit, že polská performerka, herečka a zpěvačka Karolina Czarnecka není pouze autorkou jediného hitu Hera, Koka Hasch, LSD, ale že celá její tvorba je fascinující.

Nedělní program potom, kromě koncertu Vlasty Rédla, nabídne i atraktivní pohled do kultury méně založené na rockovém zvuku a směřující k nedělnímu rozjímání a klidu. Mezi interprety jmenujme alespoň Xaviera Baumaxu a další. Chybět však nebude pestrý program pro rodiny s dětmi nebo ochutnávky moravských vín.

Oslavte konec léta a oživte s námi valy na Slezské! Přijďte na FESTLES!

Místo konání

Slezskoostravský hrad

+420 724 150 034