Minimaraton elektronické hudby

Také v letošním programu Ostravkých dnů, které jsou zaměřeny na novou a experimentální hudbu, najdete Minimaraton elektronické hudby. Ten se bude konat v sobotu 24. srpna od 16 do 22 hodin v prostorách bývalého Dolu Michal.

Pořadatelé k akci uvádí, že "dramaturgie letošní edice minimaratonu elektronické hudby nabízí na malém prostoru poměrně ambiciózní program, který během sedmi koncertů představí pestrou škálu tvůřčích přístupů více či méně využívajících elektronických prostředků. Ať už abstraktní vokalistka Agnes Hvizdalek, skladatelka a manipulátorka kazetových pásků Angélica Castelló, neskutečně vynalézavý zvukový umělec Jonáš Gruska či jeden z nejplodnějších hudebníků operujících na hranicích performance a body artu s improvizací a noisem Joke Lanz, i další letošní účinkující, všechny je spojuje kromě originální technické zručnosti a preciznosti především hledání nových neprobádaných cest, uplatňování svébytných tvůrčích přístupů, vynalézaní nových zvukových struktur, zkoumání hranic záměru a svobodného vývoje a naplňování původních konceptů dobrodružné zvukové architektury."

Celý program včetně medailonků vystupujících umělců najdete na https://www.gvuo.cz/aktuality/minimaraton-elektronicke-hudby_nd135. (hav)

Příbuzné články