Hluková mystéria

Klubový festival nazvaný Hluková mystéria, který posluchačům naservíruje experimentální hudbu, se bude konat v pátek 13. září od 18 hodin v ostravské Fiducii a od 22:15 v klubu Plan B. O den později, tedy v sobotu pak v Provozu Hlubina a to od 15 hodin až do půlnoci. Program je plný zajímavých hudebníků, kteří se pohybují od noise přes sound art až k free jazzu.

Hlavní organizátor Martin Režný k festivalu píše: „Přesně před deseti lety (září 2009) založili čeští a slovenští fans noisu platformu Hlukové mysteria a Hlukovou sekci, aby se propojili a vytvořili síť pro pořádání koncertů, výměnu nahrávek a vzájemnou podporu. Tehdy jsem u toho nebyl, ale před pár lety jsem se rozhodl na jejich aktivitu velmi volně navázat, promítnout do ní i svůj vkus a preference (noise, free jazz, sound art, různé alternativy, neakademickou současnou hudbu), název jsem počeštil na Hluková mystéria, a v září zvu na další "edici", která během dvou dní rozvibruje prostory Antikvariátu a klubu Fiducia, Planu B, Provozu Hlubina a jednoho zatím tajného místa v areálu Dolní oblasti. Subtilní i drastická, akademická i primitivní, pestrá budou Hluková mystéria.“

V Ostravě se tak můžeme těšit na tuzemské umělce, ale také na hosty z Japonska, Slovinska, Polska, Francie, Slovenska apod. Vše podstatné najdete: https://www.facebook.com/events/430375967748872/. (hav)

Příbuzné články