Gramofony a kontrabas v Domě umění

Švýcarská dvojice muzikantů Joke Lanz a Christian Weber budou hudebně experimentovat v úterý 29. října od 19 hodin ostravském Domě umění. Těšit se můžete na radikální volnou improvizaci v plné síle či „hudební kaleidoskop bez žánrových omezení, který vzdoruje jakýmkoli popisům i předsudkům,“ jak také jejich tvorbu charakterizují pořadatelé a doplňují jejich medailonky:

„Joke Lanz si začal říkat Sudden Infant někdy v roce 1989, ještě předtím však hrál tři roky v hardcorové kapele Jaywalker a paralelně s těmito aktivitami na konci osmdesátých let a v průběhu devadesátých spolupracoval s Rudolfem Eberem a několika dalšími v poměrně důležitém performančním kolektivu Schimpfluch¬Gruppe. Kromě Sudden Infant a vokálně tělesného projevu již na přelomu osmdesátých a devadesátých let začal Lanz používat gramofony. Od té doby, paralelně s aktivitami Sudden Infant, rozvíjí Lanz hru na tento nástroj. Joke Lanz byl, a dá se říct, že stále je, ovlivněn punkem, industriální a noisovou hudbou a také hnutím Fluxus, dadaismem a vídeňským akcionismem.

Kontrabasista, skladatel a elektronický hudebník Christian Weber je spojený s mnoha evropskými jazzovými a hudebně improvizačními projekty. Mezi Weberovy minulé a současné projekty se řadí WWW, TGW, Mersault, WAL aj. Mimo to vedl švýcarsko-rakouský kvintet 3 Suits and Violin. Weber si rovněž zahrál s celou plejádou hudebníků včetně Johna Butchera, Otoma Yoshihideho, Rudiho Mahalla, Sylvie Curvoisier, Christiana Wolfartha a Tomase Korbera.“

Vstup na akci je volný. (hav)

Příbuzné články