Hodný pan doktor brzo zavítá na ostravské jeviště

Divadelní komedii nazvanou Hodný pan doktor připravují na základě povídek A. P. Čechova v ostravském Divadle „12“. Svou premiéru bude mít ve čtvrtek 7. listopadu 2019. Autorem hry je Neil Simon, držitel mnoha prestižních ocenění.

Divadelníci na stránkách Národního divadla moravskoslezského píší, že „Hodný pan doktor nabízí deset přesně pointovaných situací, které jsou volně propojeny postavou Vypravěče a v nichž nechybí laskavý humor a brilantní kresba lidských charakterů. Každý z pěti herců ztvárňuje několik postav, což ozvláštňuje divácký zážitek, zvýrazněný poutavým živým klavírním doprovodem, to vše navíc v přímé blízkosti herců s publikem v Divadle „12“.

Komedie Hodný pan doktor se na jeviště NDM vrací po jednačtyřiceti letech, kdy měla tato hra premiéru v režii Bedřicha Jansy. Ten se režijního nastudování chopil také tentokrát, po více než čtyřech dekádách! Stejně jako v tehdejším zpracování se i tentokrát v několika hereckých úlohách objeví Alexandra Gasnárková, tentokrát spolu se Stanislavem Šárským, Davidem Viktorou v roli Vypravěče, dále s Kateřinou Breiskou (dříve Vainarovou), Petrem Panzenbergerem a klavíristou Vlastimilem Ondruškou.
Okouzlí vás příběh úředníka, který pro jedno neomalené kýchnutí samou hanbou zemře, komická návštěva u zubaře, který se však zubařem teprve stane, dojemné setkání postaršího páru, k němuž však došlo snad až příliš pozdě, a další.“ (hav)

Příbuzné články