Mezinárodní festival slovanské hudby

Třetí ročník Mezinárodního festivalu slovanské hudby se bude letos konat ve dnech od pondělí 4. do soboty 9. listopadu 2019 na území Moravskoslezského kraje. Festival koncepcí cílí na posluchače a diváky se snahou nabídnout zajímavé koncerty umělců světové úrovně. Hlavním cílem festivalu je propagovat artificiální umění a hudbu slovanských skladatelů či umělců
Program festivalu je pestrý nabídne několik koncertů. Jeden z nich bude věnován například dvojici našich nejvýraznějších skladatelských osobností 20. století - Bohuslavu Martinů a Leoši Janáčkovi.

Zajímavý bude také například koncert nazvaný Devadesátiletý Milan Kundera nebo třeba koncert zaměřený na uctění památky jednoho z nejslavnějších wagnerovských tenorů – Josefa Aloise Ticháčka. Součástí festivalu bude i mezinárodní interpretační soutěž muzikantů od 5 do 30 let.

Závěrečný koncert se ponese v tónech renesanční duchovní hudby. V kostele Svatého Ducha v Ostravě-Zábřehu se tentokrát rozezní Mše Super Undique flammatis slovinského skladatele Jacoba Handla v podání vokálního tělesa Ensemble Versus a za doprovodu instrumentálního tělesa Capella Ornamentata.

Informace o festivalu i program najdete na https://www.mfsh.cz/. (hav)

Příbuzné články