Zpěvačka s podmanivým hlasem v Komorním klubu

Anglická zpěvačka a kytaristka Jennifer Kamikazi s muzikanty se představí v pátek 8. listopadu od 19 hodin v ostravském Komorním klubu. Spolu s ní zahrají slovenský kytarista Štefan Szabó a český kontrabasista Martin Gerla.

Pořadatelé ke koncertu uvádí: „S kořeny od východního Londýna až po východní Afriku je hudba Jennifer Kamikaze směsicí amerického západního soulu, britského indie folku a rwandských lidovek. Její jemný a sladký hlas je často srovnán s popovou zpěvačkou Ellie Gouldingovou či folkovější Tracy Chapman. Charakteristikou jejího soundu je její měkké vibrato spolu s osvěžujícími a zranitelnými písňovými texty, ne nepodobnými projevu kanadské legendy Joni Mitchell. To vše prokázala v debutovém singlu "To The Brim".
Kamikazi nadále předvádí svůj nepopiratelný talent v Londýně a hraje na místech jako jsou Sofar Sounds, London Live Sessions a především věhlasný jazzový klub Ronnie Scott's. Jennifer letos v lednu nahrála svůj další singl "You and I".

Štefan Szabó – kytarista, dokončuje studia pod vedením Davida Dorůžky na jazzovém oddělení JAMU v Brně. Zůčastnil se několika workshopů zaměřených na jazzovou improvizaci
(Berklee Summer School, Jaworki Jazz Camp, Letní jazzová dílna Frýdlant). V současné době vystupuje v duu s bubeníkem a vibrafonistou Jánom Fialou a v triu Szabó-Turcerová-Maceček.

Martin Gerla – kontrabasista, po absolvování Konzervatoře Jaroslava Ježka pokračuje ve svých studiích na JAMU v Brně. Aktivně se pohybuje na pražské i brněnské jazzové scéně.
Vystupuje mimo jiné se sextetem Silvy Šírové – vítězem souěže „JazzFruit 2018“ a se zpěvačkou Agnieszkou Twardoch.“

Další informace na https://www.kulturajih.cz/akce/jennifer-kamikazi-trio. (hav)

Příbuzné články