Muff zahrají ostravském Docku

Jedna z nejzajímavějších tuzemských avantgardních jazzových kapel, jež si říká Muff, zahraje ve středu 13. listopadu 2019 od 20.30 hodin v ostravském Docku. Kapela zde představí své nové, již čtvrté, album nazvané Fatalust.

Skupina Muff vznikla před 20 lety, ale své debutové album vydala až po deseti letech činnosti. Sestavu tvoří pětice osobitých muzikantů vytvářejících koláž na pomezí jazzu a rocku, v lehkém oparu psychedelie prolnuté elektronikou a samply.

Muff, pojmenovaní podle postavičky z dětského televizního pořadu, představují moderní kapelu v čele se saxofonistou Marcelem Bártou (Vertigo, Farma v jeskyni, Jazz Dock Orchestra), klávesistou Jakubem Zitkem (Aneta Langerová), baskytaristou Jakubem Vejnarem (Michal Ambrož & Hudba Praha), kytaristou Jiřím Šimkem (Electric Madness) a bubeníkem Romanem Víchou (Ewa Farna, Martin Brunner Band.

Pavel Víšek v recenzi aktuálního alba mimo jiné napsal: „Proti starším nahrávkám má Fatalust hutnější zvuk, který staví v expresívnějších momentech na pevných basových linkách Jakuba Vejnara a razantních bicích Romana Víchy. Muff napotřetí ve studiu více zdomácněl. Předchozí album Hypnotix Bum Bum (2016) sice vzniklo při koncertě v dejvické Klubovně, ale s minimálním zastoupením staršího repertoáru postihlo hlavně spontánnější atmosféru a energii živých vystoupení. Tahle chemie se už ale tentokrát pojí s barevnějším zvukem i technologickými možnostmi studia.“ Více na https://www.facebook.com/events/418837971951395/. (hav)

Příbuzné články