Formace Solárium a Talaqpo ve Fiducii

Hned dvě formace se představí v pondělí 18. listopadu od 19 hodin v ostravské Fiducii. Ondřej Kyas představí svj nový projekt Solárium, těšit se můžete i na skupinu zpěvačky Lucie Páchové nazvanou Talaqpo. Pořadatelé o jednotlivých vystupujících uvádí:

Ondřej Kyas patří mezi nejzajímavější osobnosti brněnské hudební scény. Na jedné straně se aktivně věnuje komponování vážné hudby pro soubor Ensemble Opera Diversa, na straně druhé vystupuje jako baskytarista se skupinou Mucha a jako kytarista a klávesista ve skupině Květy. A právě v této kapele před rokem vznikl nápad vytvořit společný projekt YM, ve kterém každý z členů natočí sólovou desku. Album Solárium celou trilogii na značce Polí5 uzavírá. Ke spolupráci si Ondřej Kyas pozval svého spoluhráče z Květů bubeníka a basistu Aleše Pilgra.

Talaqpo je skupina zpěvačky Lucie Páchové, ve které se obklopila zkušenými jazzovými a improvizujícími hráči. Tvorba skupiny připomíná příběhy původních kmenů indického státu Odisha, které jsou poznamenané bojem s těžebními společnostmi, vysídlováním kvůli stavbě přehrad apod. S citlivostí, ale i s jistou dávkou drzosti a na hraně kulturního vykořisťování dávkují fragmenty pošroumaného indického folkloru.“

Více na https://www.facebook.com/events/2532810270272014/. (hav)

Příbuzné články