Opavští studenti pořádají multižánrový festival plný hvězd

Studenti Slezské univerzity v Opavě pořádají již třináctý ročník tradičního Festivalu Na cestě. Letos se vám představí vítěz prvního ročníku X Factoru Jiří Zonyga, držitel ceny Anděl Thom Artway nebo třeba Aleš Cibulka se svou talk show. Navíc se můžete těšit na celkem sedm divadelních inscenací a scénických čtení.

Letošní ročník multižánrového festivalu Na cestě nese podtitul Za štěstím. Tomuto tématu je přizpůsoben celý program. Každá z inscenací v sobě ukrývá cestu za šťastným koncem, například Štěstí přijde třináctého. Navíc celý festival začíná šťastnou třináctkou, tedy 13. listopadu od 17:00 v prostorách Slezské univerzity na ulici Hauerova 4.

Festival bude po dobu čtyř dnů od středy do soboty nabízet návštěvníkům divadelní inscenace, scénická čtení, talk show nebo třeba koncert. Druhý den akce se snoubí se Dnem studentstva, do kterého se zapojí celé vedení univerzity a bude slavnostně odhalena výroční socha k třiceti letům od sametové revoluce. Co doporučují studenti? „Vrcholem večera bude koncert mladého umělce Thoma Artwaye. Taky se můžete těšit na inscenaci vévévé.československo.cs v podání pražského souboru Divadlo Jedeme k vám, talk show Aleše Cibulky Sejdeme se na cibulce s Janem Přeučilem a Evou Hruškovou nebo na koncert italských písní v podání talentované Genny Ciatti,“ říká studentka Zuzana. Vstup na všechny body programu je každoročně zdarma.

Tradiční festival je stálicí opavské kulturní scény již od roku 2007 a letos se tedy jedná o 13. ročník. Festival je výjimečný především tím, že jej organizují sami studenti Slezské univerzity pod vedením vyučující Anny Stránské. Vyniká svou rozmanitostí a rozsahem. Pobaví se všechny věkové kategorie od těch nejmenších, až po ty nejstarší. Prohlédněte si celý program na www.festivalnaceste.com a určitě si tuto událost nenechte ujít.

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Příbuzné články