Do divadla během svátků i na Silvestra

Národní divadlo moravskoslezské nabídne během Vánoc zajímavá představení. Hrát se bude všechny adventní neděle, během vánočních svátků i na Silvestra. V Ostravě tak bude možné vánoční svátky oslavit divadlem. Letošní nabídka přinese divácky oblíbené tituly i představení s vánoční tematikou.

Divadelníci na svých stránkách mimo jiné uvádí: „Je již dobrým zvykem, že se u nás hraje i na Silvestra. V Divadle Antonína Dvořáka se můžete těšit na rodinný balet Don Quijote, v Divadle Jiřího Myrona pak na výpravný muzikál Děj se co děj (Anything Goes). O silvestrovská představení bývá mimořádný zájem, proto s nákupem vstupenek neotálejte! Svým blízkým můžete rozradostnit Vánoce tím, že darujete divadelní zážitek – a to v podobě dárkových voucherů NDM nebo vstupenek na konkrétní představení.

Náš tip pro rodiny s dětmi? Jezulátko ostravského skladatele Pavla Helebranda je rodinným vánočním představením pro diváky od pěti do sta let. Hravou formou humorného lidového divadla rozvíjí tradiční motivy valašských vánočních her: zvěstování, narození Jezulátka, putování pastýřů a tří králů do Betléma, Herodovy vražedné úklady. Věčný souboj dobra a zla je zosobněn v postavách veselého Anděla a prohnaného Ďábla. V radostné a zpěvné hudbě Jezulátka nechává autor zaznít také známým koledám, v nichž se může ke zpěvu přidat i obecenstvo. Události kolem narození Ježíška uvádí prolog o stvoření Adama a Evy, jejich prvním hříchu a jejich vyhnání z ráje. Uvedeme 15. 12. (14.00 a 17.00), 22. 12. (14.00 a 17.00) a 25. 12. (16.00) v Divadle Antonína Dvořáka“. (hav)

Příbuzné články