Britští STOMP v lednu premiérově v Ostravě

Taneční skupina z Velké Británie, jež si říká STOMP, se na začátku roku 2020 premiérově objeví také v Ostravě. V ostravské multifunkční aule Gong se představí hned několikrát od 31. ledna do 2. února 2020. Návštěvníci se mohou těšit na strhující taneční show, ve které členové STOMP neváhají za účelem dobře znějícího rytmu použít všechno možné, od zapalovačů a plechovek přes odpadkové koše až po kuchyňský dřez.

Pořadatelé jejich tvorbu charakterizují: „Unikátní mix perkusí, tance, divadla a komedie s úžasným hudebním doprovodem inspirovaným ruchem každodenního života mohli diváci poprvé zažít v létě roku 1991 v britském Brightonu. Uskupení vzniklo na základě předchozí desetileté spolupráce mezi Lukem Cresswellem a Stevem McNicholasem. Oba zakladatelé v roce 1981 působili ve streetovém bandu Pookiesnackenburger a byli rovněž členy divadelního souboru Cliff Hanger. Jejich společné počiny už od 80. let vytvářely předobraz dnešních STOMP.
Skupina se z původních osmi členů rozrostla na čtyři desítky účinkujících z dvanácti různých zemí. Za 28 let jejich existence odehráli STOMP přes dvacet tisíc představení a vidělo je přes 12 milionů diváků ve více než padesáti zemích po celém světě. V oblíbené show se v minulosti objevily celebrity jako Michael Douglas, Demi Moore, Bruce Willis, Harrison Ford a další.“

Více například na https://www.stomp.co.uk/. (hav)

Příbuzné články