Mňága v Garáži

Kapela Mňága a Žďorp, stálice na tuzemském hudebním nebi, zpříjemní předvánoční čas v ostravském klubu Garáž. Zahraje zde v rámci svého prosincového turné ve středu 11. prosince od 20 hodin.

Například na Wikipedii se můžete dočíst, že Mňága a Žďorp je česká rocková hudební skupina, pocházející z Valašského Meziříčí (přesněji odtud pochází zakládající jádro skupiny). Formovala se již od roku 1983. Často se měnilo složení kapely. Zpočátku vystupovala pod názvem Slepé střevo, členové Mňágy současně působili i v jiných kapelách (Velký plytkoš, Happyend). Tyto kapely však zanikají a od roku 1987 se již hovoří jen o skupině Mňága a Žďorp.

Do povědomí se dostala především hitem „Hodinový hotel“, který je první skladbou na debutovém albu skupiny, nazvaném příhodně Made in Valmez (1991). Poslední, již čtrnácté řadové album vyšlo 7. října 2019 a jmenuje se Třecí plochy. Zvláštně znějící slova tvořící název skupiny pocházejí ze slezského dialektu. Mňága a Žďorp patří mezi nejvýraznější hudební kapely české porevoluční éry. Další informace najdete například na http://www.mnaga.cz/. (hav)

Příbuzné články