Jedinečná muzikantka Gabriela Vermelho vystoupí v KUPE

Malým vánočním dárkem pro návštěvníky KUPE bude koncert výjimečné muzikantky Gabriely Vermelho a její kapely GaRe v sobotu 14. prosince. Hudební zážitek, který překračuje žánry, se podařilo pro opavské publikum zařídit ve spolupráci se Svatováclavským hudebním festivalem.

Mluvit o Gabriele Vermelho jako o výjimečné, jedinečné či nevšední osobnosti není vůbec přehnané. Vermelho je současně zpěvačkou, houslistkou, violistkou, hráčkou na kvinton, skladatelkou a herečkou, ale také působí v oblasti klasické hudby, muzikálu, jazzu a rockové alternativy. Je držitelkou Ceny Alfréda Radoka za roli čarodějky Evy v Baladě pro banditu (v roce 2005). Je primariem kvarteta Gadrew Way a členkou kapely Maraca a Zimbova. V roce 2013 založila svou hudební skupinu GaRe, se kterou se věnuje pouze autorské hudbě. Poezie skladeb jejího autorského večera je inspirována básněmi Jana Velíška, jejichž nádherná zákoutí a jemné akty se zde potkávají se Shakespearem i lidovou písní.

Gabriela Vermelho, jedna z nejvšestrannějších osobností naší hudební a divadelní scény o své tvorbě (v rozhovoru pro novinky.cz) říká: „Nikdy jsem se při psaní nezabývala tím, v jakém se pohybuju žánru. Prostě jsem tvořila písničky a bylo mi jedno, jestli je to šanson, jazz nebo něco jiného. Pouze se podvědomě vyhýbám jednoduchému popu.“

Vystoupení Gabriely Vermelho s GaRe je první možností seznámit se s její tvorbou, kterou KUPE nabízí. V roce 2020 se s ní diváci budou moci setkat ještě jednou, tentokrát jako primáriem kvarteta Gadrew Way při druhém ročníku minifestivalu smyčcových kvartet Kvarteto kvartet.

Příbuzné články