Ostravský Dům kultury naděluje

Mnoho lidí čím dál častěji daruje svým blízkým na Vánoce raději zážitek, spíše než hmotný dárek. Ostravský Dům kultury proto ze svého programu vybral deset tipů, které by mohly darující inspirovat. Pro nerozhodné pak mají pokladní připravené univerzální dárkové poukazy. A kdo chce být sám obdarován, toho možná potěší adventní soutěž Kulturní nadělení.

Nabídka Domu kultury je bohatá. V budově, které místní říkají lidově „kulturák“, probíhají kromě pravidelných divadelních představení souborů z celé republiky, koncertů všech možných žánrů a filmových projekcí také cestopisné přednášky či jazykové, taneční a výtvarné kurzy. Různorodý program se zaměřuje na všechny věkové skupiny, od dětí po seniory. Ze široké nabídky vybírá Dům kultury deset tipů na zážitkový vánoční dárek.
Kromě konkrétních tipů pak nabízí i univerzální dárkový poukaz v hodnotě 300 nebo 500 korun. A soutěživí milovníci kultury mohou ocenit adventní soutěž Kulturní nadělení, kterou Dům kultury pořádá spolu s Janáčkovou filharmonií Ostrava. Soutěž probíhá na sociálních sítích a v pravidelných intervalech nabízí nejen volné vstupenky různého druhu, ale třeba také prohlídku protiatomových krytů, kterými budova z padesátých let disponuje.

1. S DĚTMI ZA KULTUROU
Střevlík Pepa a zlatohlávek Jarda hledají opravdové štěstí a cestou zažívají spoustu zábavného dobrodružství. Divadelní představení pro děti od tří let Velká dobrodružství malého brouka proběhne v neděli 12. ledna ve čtyři hodiny odpoledne.

2. NA MAŠKARNÍ S MÍŠOU
Písničky, tanečky, soutěže a autogramiáda s Míšou Růžičkovou. Na únorový Karneval na zámku mohou zájemci přijít už s dvouletou drobotinou.

3. NOVÝ CIRKUS
Rodinné novocirkusové představení s jasným příběhem, skromnou scénou a silnými výkony. Režijní duo SKUTR se vrací k pohybovému divadlu a v rámci inscenace Walls & Handbags bere diváky na zakázanou klukovskou výpravu za zapomenutými dětskými sny. Představení proběhne 17. ledna.

4. POBYT V PENSIONU PRO SVOBODNÉ PÁNY
Pražské divadlo Palace přiveze do Ostravy slavnou aktovku z pensionu s upjatým domovním řádem. V novém nastudování excelují „svobodní pánové“ Patrik Děrgel a Lukáš Příkazký, po jejich boku stojí Anna Fialová v alternaci s Lenkou Zahradnickou či Marií Doležalovou. Nestárnoucí komedie Pension pro svobodné pány se zdá být sázkou na jistotu.

5. SHOW MUST GO ON
Hity kapely Queen bodují napříč generacemi a dramatický život Freddieho Mercuryho inspiruje k mnoha filmovým, knižním i divadelním zpracováním. Hudební představení Divadla Radka Brzobohatého Freddie - concert show snoubí obojí. Vypráví o frontmanově životě skrze sedmadvacet největších hitů slavné kapely.

6. HUMOR POD STROMEČEK
Karel Šíp se přesouvá z televizních obrazovek do divadelního sálu. Na motivy oblíbeného pořadu Všechnopárty vznikla nová zábavná show Minipárty s Karlem Šípem, tentokrát s hostem J. A. Náhlovským. Dostane se i na otázky z publika.

7. HOUSLE A CIMBÁL
V březnu rozproudí v Domě kultury posluchačskou krev houslista Pavel Šporcl za doprovodu cimbálové muziky Gipsy Way Ensemble.

8. AUTENTICKÁ CESTA KOLEM SVĚTA
Jak cestovat s minimálním rozpočtem prozradí cestovatelská přednáška Couchsurfing kolem světa. Katka s Petrem při své více než rok trvající cestě kolem světa nocovali zdarma u místních a nejen, že tím výrazně ušetřili, ale ještě k tomu poznali svět autenticky, skrze tamní obyvatele a jejich domovy.

9. SMÍM PROSIT?
Od ledna mohou milovníci taneční zábavy navštěvovat kurzy společenského tance pro začátečníky i pokročilé. Každou neděli po dobu jedenácti týdnů se parket rozvlní v rytmu polky, samby nebo třeba jivu.

10. NA HROMNICE O PÁR SVÍČEK VÍCE
Jednodenní kurz na výrobu přírodní svíčky Hromničky a vonného vosku do aromalampy jako příležitost se zastavit u příjemné manuální práce a připomenout si starou pohanskou tradici. Kurz proběhne v sobotu 1. února.

Příbuzné články