Australané, Noři, Němci či Rusi na Colours of Ostrava

Pořadatelé letního festivalu Colours of Ostrava postupně odtajňují program dalšího ročníku, který se uskuteční 15. až 18. července. Kromě již oznámených amerických Twenty One Pilots se v Ostravě představí například norský projet Wardruna, australská zpěvačka říkající si Tones and I, ruští The Hatters či němečtí Meute. Pořadatelé na svých stránkách připojují k více či méně známým jménům minimendailonky:

Wardruna (Norsko)
Vikingský hudební rituál o tajemství života. Hudební projekt skladatele, zpěváka a muzikanta Einara Selvika aka Kvitrafna, čerpající z vášně pro severskou mytologii a spiritualismus, inspirovaný pohanskou runovou abecedou futhark ukrývající moudrost severských národů. V epických skladbách vystavěných na pohlcujících melodiích, sborových hlasech, zvukomalebnosti neznámých jazyků, drone music a bubnování se zrcadlí dávné tradice a mnoho z nich otevírá univerzální témata o komunikaci člověka s přírodou a vesmírem.

Tones and I (Austrálie)
Elektro popová hitmakerka z pláže Byron Bay. Už se dlouho nestalo, že by někdo složil chytlavé elektro popové skladby, jen tak je vypustil do éteru, a než stačil lusknout prsty, stal se z nich absolutní hit v hitparádách dvaadvaceti zemí světa. Před přílivovou vlnou masivního úspěchu skladeb Dance Monkey a Johnny Run Away se nedalo skoro utéct a jediný, kdo se tomu obřímu humbuku dodnes zdráhá uvěřit, je autorka a zpěvačka skladeb Toni Watson, která si říká Tones and I – bývalá buskerka svého času přespávající v dodávce.

The Hatters (Rusko)
Russian Gypsy punk folk street alco-hardcore! Ruská odpověď na Gogol Bordello od divadelníků, romantiků, punkerů a milovníků Balkánu. Když jim to řeknete, nebudou se zlobit, jenom se připravte na to, že s The Hatters vstupujete do ještě bláznivějšího, hudebně zběsilejšího, šíleným humorem třaskajícího světa s obří balalajkou a se všemi známými i neznámými východními symboly, ve kterém je vlastně všechno možné, protože… zkrátka Ruský styl bez pravidel: všichni rádi pijeme a povídáme si!

Meute (Německo)
Techno Marching Band, o kterém nikdo nepředpokládal, že by mohl někdy existovat. Recept na strhující úspěch mají Meute jednoduchý, o to hůř se ale uvádí do praxe: jedenáct dechařů, bubeníků a hráč na marimbu jedou v hypnotických elektro rytmech techna a house s přesností, až to hlava nebere.
(hav)

Příbuzné články