Světoznámí Kosheen se chystají do Ostravy

Britská kapela Kosheen znovu vystoupí v České republice na konci února 2020. Svou energickou show představí nejen v Praze a v Brně, ale i ve čtvrtek 27. února v ostravské Bonver Arena. Návštěvníci se mohou těšit na kompletní koncertní sestavu kapely. Ta po pětileté koncertní pauze představí průřez svou tvorbou, chybět nebudou samozřejmě největší, některé i letité, hity jako například Hide U. Podle pořadatelů uslyšíme nadupanou koncertní kapelu, které vévodí nezaměnitelný a uhrančivý hlas zpěvačky Sian Evans.

Kosheen jsou anglická drum and bassová, synth-popová, později i techno hudební skupina z Bristolu. Trio tvoří producenti Markee Substance a Darren Decoder společně se zpěvačkou Sian Evans. Jméno skupiny je kombinací japonských slov "starý" ('ko') a "nový" ('shin'). Sian Evans v rozhovoru uvedla, že jméno Kosheen vzniklo ze jména Cochise, což byl náčelník Apačů. Jejich první album Resist vyšlo v září roku 2001 a dostalo se na osmou příčku hitparády v domovské Británii. Pochází z něj hity jako (Slip & Slide) Suicide, Hide U, Catch, Hungry nebo Harder.

Druhé album Kokopelli vyšlo v srpnu 2003 a dostalo název podle a mytologického boha Kokopelliho, zobrazovaného jako hráče na flétnu. Album se oproti předchozímu odklonilo od tanečních stylů a vsadilo více na kytary a zadumané až temné texty. Následovala další alba, v roce 2015 se poté kapela odmlčela.

Další informace najdete na https://cs.wikipedia.org/wiki/Kosheen nebo například https://sian-evans.com/. K aktuální akci pak na https://www.facebook.com/events/2640131332734613. (hav)

Příbuzné články