Osm žen a jedna mrtvola v Divadle Antonína Dvořáka

„Zasněžená venkovská usedlost, dočasně odříznutá od vnějšího světa. Pán domu je ráno nalezen v ložnici s dýkou v zádech. V domě zůstalo osm žen. Každá z nich má k zavražděnému nějaký vztah…“ To jsou indicie místy hororové divadelní komedie Osm žen Roberta Thomase, mistra důvtipných a promyšlených dějových zvratů, která bude mít ve čtvrtek 16. ledna 2020 premiéru v Divadle Antonína Dvořáka.

Divadelníci hru dále přibližují: „Charaktery se tříbí a odhalují ve své pravé podstatě. Anebo přece jen něco zůstává skryto? Která z žen je onou nebezpečnou vražedkyní? Jeho úchvatná manželka, citlivá setra, švagrová, přísná stará panna, oddaná hospodyně, tchýně, jedna ze dvou rozkošných dcer nebo nová komorná? A jak to může dopadnout, když se vyšetřování ujme osm odhodlaných amatérek?“

Režie se ujal Ivan Krejčí. V inscenaci uvidíte kompletní ženskou šatnu! Kateřinu Breiskou jako Gábi, Renátu Klemensovou jako Augustu, Marii Logojdovou v roli tchyně, Anetu Klimešovou jako starší dceru Zuzanku, Sáru Erlebachovou jako mladší dceru Katku, Annu Cónovou jako služebnou Chanelovou, hostující Michaelu Rykrovou v roli mladší, svůdné komorné Luizy a Ladu Bělaškovou coby sestru oběti Blanku.

Více na https://www.ndm.cz/cz/cinohra/inscenace/5675-osm-zen/. (hav)

Příbuzné články