Koncert v barvách Semaforu

To nejlepší s tvorby Suchého a Šlitra. Takový je podtitul energického hudebního představení - koncertu v barvách Semaforu, tedy v rytmu semaforských šlágrů, které se uskuteční ve čtvrtek 30. ledna od 19 hodin v ostravském klubu Parník. Těšit se můžete na retro klasiku v obsazení Petr Macháček & Eliška Hurábová s kapelou. Pořadatelé slibují vyladěný divadelní koncert ala 60. léta. Koncert v barvách Semaforu je tvořen zejména skladbami z muzikálů Dobře placená procházka, Kdyby tisíc klarinetů a Zločin v šantánu.

Pořadatelé dále na svých stránkách píší: „Taky vám v krvi kolují písničky jako Tereza nebo Pramínek vlasů?! Přijďte si poslechnout a zanotovat semaforské hity!“ Hlavní představitel koncertu Petr Macháček je absolventem Pražské konzervatoře. Hostuje na mnoha pražských scénách, především v divadle Semafor. Pod režijním vedením Miloše a Petra Formana vytvořil v Národním divadle roli Listonoše v jazzové buffoopeře Dobře placená procházka. V současné době ho můžete vidět v divadle Bez zábradlí (Hra, která se zvrtla), Karlín (Královna Kapeska), v divadle SeMaFor (Kytice, Semafor má narozeniny, Čochtanův divotvorný hrnec, MeToo). Spolupracuje také s Pardubickou komorní filharmonií, Českým národním symfonickým orchestrem, Smíchovskou komorní filharmonií, Jakub Šafr Triem Swing Triem Avalon a klavíristou Jakubem Přibylem.

Další vystupující - Eliška Hurábová - se hudbě věnuje od útlého věku. V jedenácti letech začala s hrou na klarinet. Roku 2003 vyhrála školní konkurz o sólovou hru v pražském Rudolfinu, kde si zahrála za doprovodu orchestru Comenius (pod taktovkou Jiřího Kubíka) volnou větu z koncertu f moll C.M. von Webera. Čtyři roky působila jako první klarinetistka v dámské hravé kapele Viktorky, pod vedením sopranistky Heleny Viktorínové, známé také z vokálního tria Bezinky. V současnosti ji můžete vidět v mnoha představeních divadla Semafor. (hav)

Příbuzné články