Sestry Havelkovy v Parníku

Tři dámy, které propadly kouzlu rané swingové hudby, provedou své posluchače obdobím mezi dvěma světovými válkami. Koncert uskupení Sestry Havelkovy je připraven na pondělí 17. února od 19 hodin v ostravském klubu Parník.

Na stránkách www.sestryhavelkovy.cz se můžete dočíst, že „vokální trio Sestry Havelkovy vzniklo už v roce 1985 na základech předchozího vokálního tria v lůně Originálního pražského synkopického orchestru (OPSO) vedeného Pavlem Klikarem, kde za mikrofonem stál Ondřej Havelka a na klavír hrál Jiří Gilík.

OPSO byl pokračovatelem velkých amerických orchestrů 20. let dvacátého století. V té době v Americe vznikala i dámská vokální tria – nejznámější byly Boswell Sisters, které, na rozdíl od Sester Havelkových, byly pokrevními sestrami. V roce 1995 Sestry s Ondřejem Havelkou odcházejí z OPSO a stávají se součástí Melody Makers Ondřeje Havelky. Zároveň však pokračují ve vlastních aktivitách = zakládají svůj osmičlenný band s Jaroslavem Šimíčkem v čele – Orchestr Sester Havelkových a vydávají své druhé CD. Od roku 2013 Sestry Havelkovy pokračují dále opět jako trio ve složení: Anna Vávrová, Petra Kohoutová, Olga Bímová.“

Repertoár se skládá výhradně z písní let 20., 30. a počátku 40. let minulého století, které Sestry Havelkovy interpretují s autentickou nostalgií a vytříbeným citem pro duch doby. Kostýmy a průvodní slovo dotvářejí celou atmosféru. (hav)

Příbuzné články