Americká jazzová zpěvačka v Komorním klubu

Jazzový Marianne Solivan Quartet se představí v úterý 25. února od 19 hodin v ostravském Komorním klubu. Těšit se můžete na charismatickou americkou zpěvačku Marianne Solivan, kterou budou doprovázet špičkoví jazzmani: americký hráč na klávesy Walter Fischbacher s tuzemskou rytmikou - kontrabasistou Petrem Dvorským a bubeníkem Ulfe Strickerem – zádech.

Na stránkách Komorního klubu si o hlavní hvězdě večera můžete mimo jiné přečíst: „Solivan sice zpívala odlehčený pop, když nastupovala na věhlasnou bostonskou Berklee College of Music, ale rychle se rozhodla, že se chce naučit vše o hudbě jménem jazz. Získala zde dvojitý titul v oboru hudební představení a hudební vzdělávání, a vyučovala zde poté po dobu jednoho roku. Poté nastoupila na New England Conservatory (Konzervatoř státu Nová Anglie), kde získala vytoužený magisterský titul v oboru jazzu. Vyzbrojena dvěma prestižními tituly a impozantním talentem, se Marianne Solivan přestěhovala v roce 2007 zpět do svého rodného města a již o dva roky později bodovala ve finále newyorské Jazzmobile Vocal Competition (pěvecké soutěže Jazzmobile). V letech 2009 a 2011 procestovala Francii jako zpěvačka v inovativní hudební inscenaci Shakespearovy hry Julius Caesar.

Marianne Solivan zvládá vše: od velkých jazzových festivalových pódií a zpívání s big bandy, přes hraní v tradičních newyorských jazzových klubech se svou kapelou, až po intimní recitály v luxusních manhattanských restauracích, kde je doprovázena pouze pianistou. Bez ohledu na místo a obsazení jsou milovníci jazzové hudby vždy uchváceni jejím zvukem a stylem.“ (hav)

Příbuzné články