Ester Kočičková & Moody Cat Band

Obdivovatelé české zpěvačky, textařky a moderátorky Ester Kočičkové se mohou těšit na pondělí 3. března. Od 19 hodin se Kočičková představí i se svým Moody Cat Bandem v ostravském klubu Parník.

Jak uvádí pořadatelé, „svérázný ,polyester´ tuzemské kulturní scény se tentokrát publiku představí jako nekompromisní textařka, i jako pohříchu kompromisní, ale nakonec ještě biologicky udržitelná zpěvačka. Ve zhruba dvouhodinové, v mnoha směrech vskutku nekorektní písňové férii zazní ty nejznámější i nejzásadnější světové hity z jazzových standardů, přes dílčí exkurze do repertoáru Amy Winehouse, Lou Reeda, Davida Bowieho, skupin Rammstein, Boney M. a dalších superhvězd, až po něžné a režné balady ze zpěvníku mexické superdivy Chavely Vargas. Tento žánrový chaos však Ester v rámci představení spojí do naprosto logického celku, ať už humorně odlehčenými komentáři a vysvětlivkami, nebo samotnými písňovými texty ve zvukomalebné češtině, které svým oblíbeným skladbám ušila na míru, protože, jak říká, si o tosamy říkaly! Jiná, mnohdy objevná a překvapivá je zpravidla i hudební podoba jednotlivých písní, a to díky brilantnímu doprovodnému triu Moody Cat Band, hrajícímu ve složení: Petr Zatloukal - akustická kytara, zpěv, Přemysl Matějovic -basová kytara a Petr Kamiš - bicí a perkuse. Jazzoví a další žánroví puristé budou možná z nových aranžmá zaskočeni, ale normální, vstřícné publikum si na podmanivé rytmy dozajista rádo poslechne.“

Další informace najdete na http://www.klub-parnik.cz/detail/3702/900001/0/Ester-Kocickova---Moody-Cat-Band nebo třeba na https://cs.wikipedia.org/wiki/Ester_Kočičková. (hav)

Příbuzné články