Hudební výlety otevírají jaro

Již tento víkend odstartuje Svatováclavský hudební festival první koncerty jarní části cyklu Hudební výlety 2020, jehož 25 koncertů se bude konat v průběhu celého roku v nejrůznějších sakrálních a historických prostorách Moravskoslezského kraje.

V neděli 15. března představí slovenský soubor Lotz Trio unikátní historické nástroje v evangelickém kostele v Albrechticích (15:00 hod.) a v Rytířském sále zámku ve Frýdku-Místku (18:00 hod.). Toto trio historických basetových rohů sklízí úspěch v New Yorku, Stockholmu i Berlíně precizní interpretací především Mozartovy tvorby, která bude zastoupena také na těchto dvou jarních koncertech.

Nejlepší polský varhaník Andrzej Białko rozezní v neděli 15. 3. kostel sv. Jana Křtitele v Hlučíně (16:00 hod.) a o den později kostel sv. Václava v centru Ostravy (18:00 hod.). Prof. Białko dlouhodobě spolupracuje s Krakovskou filharmonií a polskou Národní filharmonií a na svém kontě má neuvěřitelných 20 CD. Do mysli milovníků hudby natrvalo vstoupil provedením varhanních děl Johanna Sebastiana Bacha v Krakově a Vratislavi v jubilejním roce 2000. Do našeho regionu přijede se dvěma různými varhanními recitály. Koncerty cyklu Hudební výlety 2020 slibují opravdový zážitek!

Koncerty se konají za finanční podpory Moravskoslezského kraje, statutárního města Ostravy, města Hlučína, obce Albrechtice a Generálního konzulátu Polské republiky v Ostravě. Koncert v Ostravě je realizován ve spolupráci s Ostravskou univerzitou.

Vstupné činí 200Kč (běžné vstupné), 150Kč (senioři, studenti), 50Kč (ZTP/P) a děti do 15 let mají vstup zdarma.

Více informací o jednotlivých koncertech na www.shf.cz.

Příbuzné články