Uskuteční se letos Colours of Ostrava?

Ředitelka festivalu Colours of Ostrava Zlata Holušová se vyjádřila k aktuální situaci, kdy není zcela úplně jasné, zda se letošní ročník letního festivalu uskuteční kvůli opatřením spojených s koronavirovou nákazou.

Na stránkách festivalu mimo jiné píše: „Zásadní je pro nás zdraví a bezpečnost festivalových návštěvníků, a proto i my vás žádáme, abyste měli ještě chvíli strpení. V současnosti je příliš brzy na to, abychom vám sdělili konečné rozhodnutí o konání Colours v daném termínu.“

Dále pak například pořadatelé uvádí možný scénář pokud by se letos Colours of Ostrava nemohly uskutečnit. V tomto případě by se zvažovalo přesunutí letošního 19. ročníku na červenec 2021. Jasno, jak tomu letos bude, by pořadatelé chtěli mít začátkem května.

Jedna z otázek se týká toho, zda už někteří z oznámených umělců zrušili své vystoupení na Colours. Pořadatelé k tomu uvádí: „Dosud ne, ale také oni sledují situaci a budou se muset řídit postupy vlád svých zemí a doporučení mezinárodních zdravotních organizací. Ani pro hudebníky není současná situace lehká a z jejich vyjádření víme, že udělají maximum, aby dostáli svým závazkům vůči návštěvníkům koncertů a festivalů.“ Aktuální informace najdete na www.colours.cz. (hav)

Příbuzné články