Ladná Čeladná ve znamení zvučných jmen: Ledecký, Čechomor či Vypsaná fixa

I když nad konáním hromadných letních akcí visí v současnosti otazník kvůli epidemii koronaviru, pořadatelé Ladné Čeladné čekají na definitivní rozhodnutí vlády, zda a za jakých podmínek se hudební festival bude případně odehrávat. Program pro hudební i dětskou scénu je hotový, a tak nezbývá než doufat, že si návštěvníci budou moci 7. a 8. srpna vychutnat koncerty, divadelní představení a spoustu dalších aktivit zaměřených především na děti.

„Situace pro pořádání hromadných akcí zatím nevypadá dobře, ale pořád doufáme v příznivý vývoj epidemie. Díky tomu, že se Ladná Čeladná koná až v druhé půlce léta, máme stále jistou časovou rezervu na produkční práce, byť se s každým dalším týdnem nejistoty dostáváme do většího presu,“ uvedl ředitel festivalu Jindřich Vaněk.

Letošní šestý ročník, který spolufinancuje Moravskoslezský kraj, nabídne šestnáctku kapel. Hlavními hvězdami jsou Janek Ledecký, Čechomor, Vypsaná fixa, Vltava či Pavel Dobeš. Za pozornost však stojí také další jména, jako kupříkladu ostravská kapela Nedivoč, která má na kontě spolupráci třeba s Marií Rottrovou či Ondřejem Rumlem. Mnohé návštěvníky jistě potěší Kaczi, písničkářka s beskydskými kořeny, balancující mezi folkem, popem a šansonem. Dětská scéna pak uvede Mixle v piksle – vedlejší projekt zpěváka Vypsané fixy Michala Maredy a bubeníka Petra Martínka, kteří zahrají důvěrně známé písničky a zhudebněná říkadla v rockových aranžích. Pokud vás zajímá, jak zní dětské hity  jako Skákal pes, Běží liška k Táboru nebo Prší prší na elektrickou kytaru, basu a bicí, koncert si na Ladné Čeladné nenechte ujít.

Na dětské scéně se dále odehrají divadelní představení v podání herců ze Staré arény Ostrava či divadelní společnosti Cestovadélko. V rámci projektu Celé Česko čte dětem budou vystupující umělci předčítat pohádky a chybět nebudou ani tvořivé dílny, workshopy, soutěže a spousta dalších atrakcí pro menší i větší děti.

Vstupenky na festival lze aktuálně zakoupit online na oficiálních stránkách festivalu www.ladnaceladna.cz. V Informačním centru Čeladná budou vstupenky v předprodeji od června.

Příbuzné články