Colours of Ostrava letos nebudou

Také pořadatelé hudebního multižánrového festivalu Colours of Ostrava oznámili, že se celý letošní ročník přesouvá na příští rok a že vstupenky zůstávají v platnosti. Ředitelka festivalu Zlata Holušová napsala: „Vážení přátelé, dlouhou dobu jsme doufali a věřili..., ale realita je tady. Nerada vám oznamuji, že letošní 19. ročník Colours of Ostrava jsme nuceni z důvodu koronavirových opatření přesunout na 14.–17. července 2021.“

Dále pak uvedla: „Vím, že jste se stejně jako my velmi těšili na každoroční festivalové léto. Téměř celý rok jsme letošní program připravovali tak, abychom vám opět přinesli řadu očekávaných hudebních zážitků a také mnoho překvapení. Věřili jsme, že pro vás máme nejlepší program v naší historii. Kvůli pandemii nelze nyní festival bezpečné pořádat a nám nezbývá než se podřídit dané situaci. Nejsme v tom sami, nikde na celém světě se nyní žádný festival nemůže konat. Svět se na chvíli zavřel a izolovaní jsme i my. Půlstoletí nikdo takovou situaci nezažil.

Již jsme začali intenzivně pracovat na přesunu letošního programu na příští rok, včetně hlavních hvězd a většiny dalších účinkujících. Zatím máme od zástupců kapel velmi příznivé ohlasy, jsme v tom spolu, a tak věříme, že si budeme vycházet vstříc. Letošní program nemůže skončit pouze na plakátech, a proto jsme maximálně odhodlaní jej realizovat v roce 2021.

Mám na vás velkou prosbu, podpořte nás nyní. Potřebujeme zcela vaši solidaritu. Bohužel na pandemii se nelze pojistit a naše investice do festivalu a záloh kapelám jsou obrovské. Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti na přesunutý termín a nesmírně bych si vážila toho, kdybyste si je ponechali, a tím náš festival, jeho myšlenku a jeho konání s tak rozsáhlým a kvalitním čtyřdenním programem podpořili. Chápu však, že někteří z vás v této složité situaci budete potřebovat peníze a požádáte o jejich vrácení. Dejte nám nějaký čas, abychom domluvili veškerá praktická opatření, o kterých brzy přineseme přesné informace. Jsme připraveni odpovídat na vaše otázky osobně na e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., neobracejte se, prosím, ohledně vstupenek na jednotlivé předprodejní sítě. V případě, že čelíte existenčním problémům, napište nám, budeme se snažit najít rychlé individuální řešení.

Festival je a další měsíce bude především ve vašich rukou. Pokud si vstupenku z tohoto ročníku necháte na příští léto, umožníte nám šířit jeho myšlenky, tak jak jste ho zažívali v posledních letech. Hudební akce jsou úzce spjaty s emocemi. Jsme v euforii, když se nám podaří krásný ročník, a zklamaní, když to mezi umělcem a publikem nerezonuje. Prosíme déšť, aby byl milosrdný, a umělce, aby do svých vystoupení dali vše. Ale tohle je nekompromisní. Jsme bezmocní, je těžké se smířit s tím, když se vám rok práce a jeho vyvrcholení doslova vypaří před očima.

Nezastírám, že přesun ročníku necelé tři měsíce před startem, kdy je většina věcí již připravena a domluvena, představuje obrovskou zatěžkávací zkoušku. Nejen pro nás, ale také pro umělce, naše dodavatele, spolupracovníky, brigádníky, stánkaře a mnoho dalších, kteří jsou na festival navázáni. Přesto jsme optimisté – s podporou vás, našich návštěvníků, partnerů a podporovatelů festival přece jen uskutečníme, pouze o rok později. Počkáme si a pak tam budeme spolu. Za to vám bude patřit obrovský dík.

Opatrujte sebe, své blízké, přátele, buďte zdraví a plní optimismu. Uvidíme se na nejkrásnějším ročníku Colours of Ostrava v Dolních Vítkovicích v červenci 2021.“ (hav, colours.cz)

Příbuzné články