Mezinárodní festival outdoorových filmů pomáhá mobilnímu hospici

Společnost OUTDOOR FILMS s. r. o. se rozhodla pomocí filmů z Mezinárodního festivalu outdoorových filmů podpořit činnost mobilního hospice Strom života z Nového Jičína.

Mobilní hospic Strom života poskytuje služby nevyléčitelně nemocným lidem a jejich rodinám, které se rozhodnou pečovat o své blízké doma. Profesionální a laskaví zdravotníci pomáhají zvládnout péči o jejich blízkého a také jejich zármutek. Obzvlášť v této době mají více pacientů a svou činností ulevují přetíženým nemocnicím, které potřebují lůžka pro lidi se závažnými problémy vyplývající z nakažení virem COVID-19.

Více o tomto hospici na http://www.zivotastrom.cz/ nebo https://www.facebook.com/zivotastrom/

Z našeho bohatého archivu filmů jsme vybrali tři filmy různých žánrů:

S Pavlem Bémem a československou expedicí se můžete prostřednictvím filmu Okno do nebe vydat na Mount Everest. Dovíte se zároveň o náboženských obřadech a duchovním životě místních obyvatel.

Jan Žůrek vás ve svém filmu Zpátky ve výškách seznámí s profesionální českou slacklinerkou Annou Hanuš Kuchařovou, která se po nepříjemném zranění vrací zpět na lajnu. Pro svůj comeback si vybírá Maroko a spolu s partou z Čech vyráží na tři týdny tahat highliny do Todry.

Adrenalin pocítíte také při sledování filmu Canyoning Ticino od Petra Kubáta. Po jeho zhlédnutí dostanete chuť s amatérskou skupinou ING.CANYON slaňovat vysoké vodopády, skákat do hlubokých tůní nebo si sjet divokou vodu. 

Filmy bude možné zhlédnout po zaregistrování na https://www.outdoorfilms.cz/filmy-zdarma/. Je na volbě diváka, jakou částkou bude chtít pomoci přispět, a tu pošle na uvedené číslo účtu přímo mobilnímu hospici. Celý projekt bude probíhat do konce června 2020.

Příbuzné články