Skupina Mirai odehraje v Dolních Vítkovicích největší koncert pro auta

Jarní turné skupina Mirai musela odložit na podzim, ale přesto budeme mít možnost ji vidět již tento pátek 15. května - a to netradičně - svůj koncert odehrají  na největší stage v Dolní oblasti Vítkovice "pro auta".

Kapela Mirai opět bleskurychle reaguje a po několika online vystoupeních přichází s živým koncertem, na který fanoušci musí přijet autem. „Chybí nám zkrátka koncerty a vymýšlíme varianty, které jsou v mezích aktuálních možností,“ komentuje frontman kapely Mirai Navrátil. Během pár dní tak vznikl koncept největšího koncertu pro auta v Česku. Na rozlehlé ploše areálu Dolní oblasti Vítkovic Mirai vystoupí v pátek 15. května na velké stage, s LED obrazovkami a zvukem v reproduktorech aut. Fanoušci se mohou těšit na velmi speciální koncert ve festivalovém prostředí, jež Dolní Vítkovice zaručují.

„Technicky to bude probíhat tak, že budeme mít regulérní velkou stage se vší parádou a taky ledkové obrazovky, aby nás fanoušci viděli i z aut, které budou stát dál. Zvuk uslyší pouze přes rádiové vlny a koncert si musí naladit v autě. Když vystoupíte z auta, čemuž chceme i trochu zabránit, vlastně nic neuslyšíte. Je to principiálně jako silent disco, kde máte na mejdanu sluchátka, a když si je sundáte, vidíte jen kroutící se tanečníky v tichu,“ přibližuje koncert Mirai.

Kapela Mirai si uvědomuje, že sedět několik hodin v autech není úplně komfortní, a proto upraví i časový plán akce. Předkapelu si fanoušci užijí maximálně 30 minut a samotné vystoupení Mirai bude v délce 90 minut. Začátek koncertu plánují ve 20:00.

Vzhledem k tomu, že se jedná o první „zkušební“ koncert pro auta, přizpůsobí tomu kapela i výši vstupného, které bude levnější, než je tomu na běžných koncertech. Vstupné/vjezdné za automobil je 200 Kč a vstupné za každou osobu je také 200 Kč. Kapacita je omezená, aby byly dodrženy rozestupy a hygienické podmínky.

Příbuzné články