Barbarella zahraje na terase Domu umění

Cyklus koncertů Léto plné hudby zahájí na terase ostravského Domu umění svým koncertem ostravská zpěvačka říkající si Barbarella. Koncert se uskuteční ve středu 1. července od 18 hodin. Vstup je volný.

Barbara Kanyzová alias Barbarella je ostravská zpěvačka, skladatelka a buskerka, která bydlela a hrála také v Berlíně a v Praze. Pořadatelé o ní také uvádí: „Aktivně se hudbě začala věnovat teprve od svých 19 let. V roce 2013 se seznámila s Bussym, producentem a vlastníkem Steel city sound studia, se kterým vytvořila několik prvních českých R'n'B písní, díky kterým se následně odstěhovala do Prahy.

Tam se podílela například na albu DJ Doemixxxe pod labelem Bigg Boss. Zhruba od té doby začala skládat vlastní muziku a psát anglické texty, čemuž se naplno věnuje dodnes.
V Berlíně vznikla převážná část její tvorby, věnovala se buskingu a byla také hlavním hostem nejslavnějšího berlínského Open micu.
V současné době žije opět v rodné Ostravě, kde se taktéž živí buskingem, píše a skládá vlastní písně a učinkovávala také jako pěvecký host v několika živých přenosech Třech Tygrů z Divadla Mír.“ (hav)

Příbuzné články