Ve Frýdku - Místku chystají promenádní koncerty

Pohodová atmosféra, hudba, která láká k poslechu i tanci. V příjemném zátiší stromů si můžete užít ve Frýdku - Místku sérii prázdninových koncertů, které se budou konat v altánku v Sadech Bedřicha Smetany každou letní neděli od 16 hodin. Vstup je zdarma. Začínat se bude v neděli 5. července koncertem Jiřího Štědroně.

Pořadatelé k akci mimo jiné uvádí: „Park u řeky Ostravice je oblíbeným cílem letních vycházek. Příjemný stín stromů přímo zve k odpolední siestě. Nedělní Promenádní koncerty jsou už pro mnohé samozřejmou prázdninovou destinací. Letošní Promenádní koncerty se budou nést v duchu swingu. Můžete se těšit na naše stálice v podobě kapel Akuma, Stanley´s Dixie Street Band či oblíbené LAM trio. S nimi si každý rád zanotuje známé melodie a někteří si i zatančí.

První neděli se návštěvníci mohou těšit na pohádkového prince Jiřího Štědroně. Český herec, zpěvák a textař započne sérii koncertů v parku u Ostravice. Jako zpěvák na sebe výrazně upozornil při natáčení písní Neklidné srdce a Už jedou vozy s bílou slámou. Hudbu nahrával spolu s orchestrem Gustava Broma, se kterým hrával i místní muzikant Milan Michna (Akuma, Silesian Dixie Band).

Dále se můžete těšit na energickou živou muziku v podání uskupení Swingalia, které nedělnímu odpoledni dodá stylový podkres a předvede našlapanou show. Nepracují pouze se žánrem swingu, ale koketují s různými jazzovými styly a dodávají jim šmrnc svým osobitým humorem.

Mezi místními muzikanty nesmí chybět kapela Big Blast Band, která v loňském roce oslavila 5 let své existence. Při jejich koncertu můžete rozvlnit své boky v rytmu swingu, ale i modernějších skladeb v podání klasického big bandu.

Na závěr se představí Petr Skalický spolu s Magdou Křížkovou-Šebestovou s programem Zlatá éra Semaforu. Pořad mapuje nejslavnější období divadla Semafor. Mezi hity jakými jsou např. Malé kotě, Pramínek vlasů či Babetta se návštěvníci dozvědí i něco o historii legendárního divadla a jeho osobnostech.

Na Promenádní koncerty je vstup zdarma. Na místě je k dispozici drobné občerstvení. V případě nepříznivého počasí se koncerty odehrají ve Velkém sále Národního domu. O dešťové variantě rozhoduje produkční akce přímo na místě. Informace o změnách budou zveřejněny na fb stránce https://www.facebook.com/kulturafm.cz/ a na webu Kultury F-M http://www.kulturafm.cz/ .“

Program
NE 5.7. 16.00 Jiří Štědroň
NE 12.7. 16.00 Akuma
NE 19.7. 16.00 Stanley´s Dixie Street Band
NE 26.7. 16.00 Lam TRIO
NE 9. 8. 16.00 Swingalia
NE 16. 8. 16.00 Big Blast Band
NE 23. 8. 16.00 Silesian Dixie Band
NE 30. 8. 16.00 Zlatá éra Semaforu

(hav)

Příbuzné články