V Bruntále se chystá jazzový festival

Už po jedenácté se milovníci jazzu setkají v Bruntále v sobotu 25. července na tradičním festivalu, který opět nabídne pestrý program. První účinkující by měl vystoupit kolem 14. hodiny. Na kterém místě v Bruntále se festival uskuteční, se ještě jedná.

Z domácích interpretů zahrají 2G Band Bruntál a Swing kvartet Bruntál. Přespolní zastoupí například dynamičtí The People, studenti Janáčkovy akademie múzických umění v Brně i zkušení a ostřílení muzikanti. Pop jazzová zpěvačka Bára Vaculíková, dcera Petry Černocké, se v Bruntále představí pod pseudonymem Diva Baara. Posluchači se mohou těšit na její autorskou hudbu inspirovanou vlnou elektroswingu a osobité texty věnované ženám.

Silný zážitek slibuje také vystoupení Tria KUH, které tvoří rakouský kytarista Edi Köhldorfer, kontrabasista František Uhlíř a bubeník Jaromír Helešic.

Dalšími vystupujícími budou vokalistky Doris a Sophia nebo-li Hot Sisters, které rády originálním způsobem obnovují staré hudební poklady. Při jejich vystoupení občas zazní i operní melodie, tango, šanson nebo house music a beatbox po věrně replikované vintage písni. (hav)

Příbuzné články