Léto pod pecí láká na program zdarma

Projekt Léto pod pecí má výrazně podpořit kulturní život v Ostravě. Již v sobotu 11. července si na své v Dolní oblasti Vítkovic přijdou na své milovníci hudby, ale taky divadelní nadšenci. Program nejprve odstartuje v podvečer „zápas“ v divadelní improvizaci. Komedii bez scénáře a nečekané situace reálné i absurdní podle zadání obecenstva sehraje improvizační divadlo All Imp již od 17 hodin v prostoru pod Bolt Tower.

Od 18 hodin poté vystoupí ostravská kapela Tamala a později také saxofonista Michal Žáček. Pořadatelé k hudební části uvádí: „A na co se mohou návštěvníci těšit? Na koncertní premiéru v areálu Dolních Vítkovic v podání zpěvačky a hráčky na analogový syntezátor Pavly Gajdošíkové v doprovodu bubeníka Tomáše Rossiho, kytaristy Honzy Drozda a baskytaristy Lukáše Hradila.

Zlatým hřebem večera je vystoupení fenomenálního saxofonisty Michala Žáčka, který si zahrál v kapelách Richarda Müllera, B-Side Bandu nebo s Vlastou Redlem. Ten spolu s vynikajícím chorvatským kytaristou a zpěvákem Mário Šeparovičem zahraje oblíbené srdcovky (Eric Clapton, Sting, George Harrison, Leonard Cohen, Eagles a spoustu dalších). Návštěvníky čeká večer plný skvělé muziky, židovských fórků a komentů ze života zasloužilých otců. To vše již od 20 hodin.“ Více na https://www.dolnivitkovice.cz/akce/leto-pod-peci-laka-na-program-zdarma/. (hav)

Příbuzné články