Pasta Oner aneb do Opavy na výstavu

Jeden z nejzajímavějších tuzemských výtvarníků, jenž si říká Pasta Oner, vystavuje v opavském Domě umění. Jeho výstavu nazvanou Naughty By Nature je zde možné vidět až do 2. srpna 2020. Kurátor Pavel Kubesa k výstavě uvádí: „Pasta Oner, jeden z nejvýraznějších současných umělců české vizuální scény, dlouhodobě a systematicky reflektuje svým charakteristickým, smířlivým a neodsuzujícím způsobem soudobou pop-kulturní společnost v plné škále její významové, hodnotové i symbolické vrstevnatosti.

Výstava Naughty by Nature představuje reprezentativní výběr z autorovy tvorby za posledních 8 let. Selekce děl (akrylové obrazy, velkoformátové oleje, polystyrenové nástěnné plastiky, objekty, světelné a multimediální instalace) pochází převážně z předních českých soukromých sbírek a sbírek privátních sběratelů. Jednotlivá díla odráží formální rozmanitost Pastovy tvorby. Současně Pastu prezentují jako obsahově koherentního autora, u kterého je vývojová linie témat v retrospektivním pohledu čitelná jako reflektující, reagující, stejně tak jako i formující.

Naughty by Nature okupuje celý prostor výstavních síní opavského Domu umění v několika volných, symbolicky či časově komponovaných mikro-souborech s typicky bohatým interpretačním potenciálem lehce subversivní rétorikou.“

Více na https://dumumeniopava.cz/events/pasta-oner-naughty-by-nature/. (hav)

Příbuzné články