Dům kultury v Ostravě nabízí Kašpárka - nové divadelní předplatné pro děti

Dramaturgové Domu kultury města Ostravy připravili nové divadelní abonmá pro děti od tří let. Na programu bude například oblíbený loutkářský soubor Buchty a loutky s představením Kocour v botách anebo výpravný muzikál Popelka z opavského Slezského divadla. První představení proběhne 11. října 2020, poslední pak 17. ledna následujícího roku. Předplatné je k dostání na pokladně i online.

Celkem čtyři nedělní odpoledne budou v průběhu první poloviny sezóny patřit v ostravském domě kultury dětem. Půlroční abonmá Kašpárek nabízí různorodá divadelní představení pro malé diváky od tří let. Kromě klasické činoherní pohádky Kouzelné křesadlo anebo hudebně-loutkového představení Brémští muzikanti děti zhlédnou i ryze loutkovou pohádku Kocour v botách a výpravný muzikál Popelka. Hrát se bude v divadelním sále, přičemž v případě Kocoura v botách a Brémských muzikantů bude sezení pro diváky připraveno přímo na jevišti.

Poprvé děti navštíví dům kultury v neděli 11. října, kdy do Ostravy přijede pražské Divadlo Pohádka s představením Kouzelné křesadlo. Příběh prokládaný písničkami vypráví o vysloužilém vojákovi Jankovi, který pomocí kouzelného křesadla a svého dobrého srdce ochrání celé království před zlou babicí.

Osmého listopadu budou malí diváci putovat spolu s loutkovou scénou Bajka z Těšínského divadla do Brém. Představení Brémští muzikanti o partě zvířátek, které při cestě přemůžou zlé loupežníky muzikou, je postavené právě na živé hudbě. Přímo na jevišti herci hrají na kontrabas, trumpetu a další nástroje. Autoři inscenace jsou scénáristka a překladatelka Lena Pešák a hudebník Tomáš Kočko, známý mimo jiné také z cestopisného pořadu České televize Návraty k divočině. Kočko Brémské muzikanty rovněž režíroval.

Těsně před Vánoci – 20. prosince – v Ostravě vystoupí Slezské divadlo Opava s muzikálovým zpracováním známé pohádky bratří Grimmů Popelka. Příběh adaptovali ostravský dramatik Tomáš Vůjtek a hudební skladatel Vlastimil Ondruška. Půlroční předplatitelský cyklus zakončí 17. ledna představení nezávislého divadelního souboru Buchty a loutky s názvem Kocour v botách. Svérázné loutkáře znají ostravští diváci především jako pravidelné hosty loutkářského festivalu Spectaculo Interesse. Buchty a loutky zpracovaly příběh o mluvícím kocourovi s nadhledem a nezaměnitelným humorem.

Předplatné Kašpárek stojí 488 korun a je k dostání na pokladně DKMO či online na webu www.dkmoas.cz až do 9. 10. 2020, případně do vyprodání.

Příbuzné články