Letní program v Divadle loutek pokračuje i v srpnu

Letní festival Divadla loutek Ostrava s názvem PIMPRLÉTO se překlenul do své druhé poloviny. Program, který zahrnuje divadelní představení, loutkářské dílny a koncerty, potrvá do 16. srpna. I nadále probíhají každou neděli od 10 hodin interaktivní loutkářské workshopy pro veřejnost. V rámci dílny si mohou děti s rodiči vyrobit vlastní loutku nebo prohlédnout výstavu loutek. 

Divadlo Continuo přijede v pátek 31. 7. zahrát svou autorskou loutkovou pohádku ZUNA, inspirovanou několika kouzelnými příběhy z různých části světa. Pohádka vypráví o malé holčičce s neobyčejným darem, která se ocitne ve světě lidí a zachraňuje a napravuje jejich špatné vlastnosti. Pohádka zpracovává téma vlastní odpovědnosti, překonání strachu a síly našich činů.

V neděli 2. 8. vystoupí ostravská novocirkusová umělecká společnost Cirkus trochu jinak se svým Kabaretem. Tito pouliční divadelníci v hodinovém maratonu předvedou svoji akrobatickou show. 

Superstar mezi dětskými písničkáři je slovenský zpěvák Miro Jaroš, který na Pimprlétu vystoupí v pátek 7. 8. v 17 hodin. Ve svých písničkách učí děti správné věci – umývat si ruce, zoubky, umět poděkovat nebo si uklízet hračky. 

V neděli 9. 8. představí Divadlo b loutkovou pohádku Malý pán. Tato hra je inspirována stejnojmenným filmem režiséra Radka Berana a knihou Velká cesta malého pána od Lenky Uhlířové a Jiřího Stacha, která byla předlohou pro tento film. Loutku mladého pána vodí René Krupanský. “Možná stejně jako Malý pán zjistíte, že když vám něco schází, najdete to po trmácení světem a bojích s obludami docela blízko. Vlastně za rohem,” říká anotace k představení.

Zakončení PIMPRLÉTA proběhne ve velkém stylu - v neděli 16. 8. se v 17 hodin představí domácí Divadlo loutek Ostrava se  svoji hrou Jak šlo vejce na vandr.  PIMPRLÉTO bude zakončeno koncertem v 19:30, na kterém vystoupí perspektivní ostravská rocková kapela TAMALA s muzikanty Lukášem Hradilem, Tomášem  Rossim a Honzou Drozdem s frontmankou Pavlou Gajdošíkovou. 

Vstupenky jsou v prodeji na webu www.dlo-ostrava.cz nebo v předprodejní pokladně, která je pro diváky otevřena od úterý do pátku od 13 do 17:30 a v neděle hodinu před přestavením.

Příbuzné články