Bezruči jsou zpátky ve hře

V Divadle Petra Bezruče se chystá nová divadelní sezóna nazvaná Zpátky ve hře 2020/21 odkazující možná také na stav po první „koronavirové vlně“. Na jaká divadelní představení se tedy milovníci divadla mohou těšit? Přinášíme přehled všech chystaných, včetně krátkých anotací, kterými se divadelníci snažili vtipnou formou vystihnout poetiku jednotlivých inscenací.

Anthony Burgess: Mechanický pomeranč
Zpověď jednoho grázla / bitky, čórky a nějaký to přepadení / kluci jsou kluci, ne? / náprava a světovej mír? / ále hovno! / nová adaptace kultovního románu / s láskou váš alex / co teda jako bude, he?
Režie: Tereza Říhová

Papoušek, Forman, Passer: Lásky jedné plavovlásky
Tancovačka, jak má být / sex education po česku / pánové a dámy, zadejte se / bloncka nebude sedět v koutě / vždyť se můžou koukat, kam chtěj / a byli spolu šťastni až do rána / kdo to tu spí?
Režie: Jan Holec

Ian McEwan: Skořápka
Příběh vzhůru nohama / byla nebyla jedna vražda / humory lidského nitra / všude dobře, u mámy nejlíp / alibi na devět měsíců / hlasitě čvachtající srdce / pomsta bude sladká / kdopak to mluví?
Divadlo Petra Bezruče & Spitfire Company / Koncept, režie: Miřenka Čechová, Petr Boháč

Fjodor Michajlovič Dostojevskij: Bratři Karamazovi
Dějiny jedné rodinky / román nad romány / otcovražedné hledání pravdy / chlípníci a vroucí srdce / proč žije takový člověk / kluci nepláčou / mají čerti háky? / všichni jsme karamazové.
Režie: Jan Holec

Tomáš Dianiška: Špinarka
Dokumentární fikce o ní / slzy na krajíčku místo kávy polykám / to víš, sny zůstanou / teď mi po zádech jak o závod tančí mráz / jak dlouho s ní dokážete držet krok v putice?
Režie: Tomáš Dianiška

Všechny potřebné informace, např. o předplatném či fotografie ze zkoušení aktuálních inscenací, najdete na www.bezruci.cz. (hav, foto: Jiří Zerzoň)

Příbuzné články