Literární Inverze v Ostravě

Už 3. ročník ostravského literárního festivalu Inverze se bude konat od pondělí 17. do soboty 22. srpna 2020. Festival se již nebude pořádat v kulturním prostoru Provoz Hlubina, který minulý rok ukončil svou činnost, ale v novém prostoru Provoz na nábřeží řeky Ostravice, který bude právě během Inverze 2020 otevřen. Část programu se uskuteční také v jiných částech Ostravy - v Centru PANT, antikvariátu Fiducia či klubu Dock.

Součástí festivalu bude například také autorské čtení a beseda s Karin Lednickou v Šikmém kostele poblíž Karviné, setkání s Jáchymem Topolem, speciál literární pořad Petra Hrušky Paseka nebo diskuze s režisérem Václavem Marhoulem a dramatikem Tomášem Vůjtkem. Kromě toho na Inverzi 2020 vystoupí i Jan Němec, Bianca Bellová, Ivan Motýl, Albert Čuba, Divadlo Feste, Molotow Moloch Quartet, Sekvoye, Luciana, Branko’s Bridge, Phil Lemon a další.

Jak je vidět, pořadatelé pro letošek připravili pestrý nejen literární program. Ten najdete kompletní na www.festivalinverze.cz. (hav)

Příbuzné články