Jan Burian letní a intimní

Intimní koncert pražského písničkáře Jana Buriana se uskuteční ve středu 16. září od 19 hodin v ostravském Centru PANT. Pražský písničkář a spisovatel je pravidelným a oblíbeným hostem ostravského centra a návštěvníci jeho koncertů oceňují kupříkladu jeho inteligentní a laskavý humor, který se skrývá v jeho písních i mluveném slově.

Jan Burian se na hudební scéně se pohybuje už od 70. let minulého století, kdy tvořil autorskou dvojici s Jiřím Dědečkem, natáčeli spolu alba i televizní skeče. Poté např. vystupoval s Danielem Fikejzem, dále i s Petrem Skoumalem, Vlastislavem Matouškem (skupina Zvláštní vydání) nebo v triu Jan Burian – Jan Jeřábek – František Janče. Od konce devadesátých let natáčí pravidelně desky, mimo jiné ve spolupráci se svými syny Janem a Jiřím.

Kromě občasného moderování píše pravidelně fejetony, vystavuje fotografie, je průvodcem turistů po Islandu, Portugalsku, Chile a baltských ostrovech a je také autorem několika cestopisů, knih či cestopisných dokumentárních filmů. Více informací najdete na janburian.cz.  (hav)

Příbuzné články