ProtimluvFest 2020 bude on-line!

Pořadatelé již 14. ročníku ostravské mezinárodní literární přehlídky ProtimluvFest zvou na streamované přenosy, které budou k dispozici všem milovníkům literatury ve třech dnech od středy 21. do pátku 23. října. Festivalová čtení si tedy budete moci vychutnat bezpečně z tepla domova jako on-line streamovaný přenos na festivalových stránkách či na tomto youtube kanále. Více informací o programu a případných změnách naleznete na výše uvedených webových stránkách festivalu či facebookovém profilu

Plán na jednotlivé programové body festivalu je aktuálně tento:

Středa 21. říjen 2020
17:00 Protimluvná trachta (mladí ostravští i mimoostravští autoři)
18:00 Zdeněk Volf (CZ): Krátká báseň
19:00 Renata Putzlacher-Buchtová (CZ, PL): Kavárna Avion, která není
20:00 Roman Szpuk (CZ): Samotář ze Šumavy

Čtvrtek 22. říjen 2020
16:00 Jakub Żulczyk (PL): Oslněni světlem
17:00 Lenka Kuhar Daňhelová (CZ): Jaká nesmrtelnost?
19:00 Igor Pomerancev (RU): Náš čas vypršel
20:00 Mária Modrovich (SK)
21:00 Petr Nikl (CZ): Hudebníček

Pátek 23. říjen 2020
17:00 Ostravěnko má! - baletní představení
18:30 Zita Izsó (HU): A strach si do tebe už nikdy nenajde cestu
20:00 Petr Hruška (CZ): Poems and fiction

Tématem letošního ročníku bude tedy tanec ve všech možných podobách, současná maďarská, slovenská, česká i polská poezie a próza, visegrádská čtyřka v literatuře, česko-ruský večer, mladá ostravská literární scéna.

Protimluv Fest je mezinárodní literární festival zaměřený zejména na literaturu zemí Visegradu a jejich současných autorů. Festival je velmi úzce spojen s ostravským kulturním časopisem Protimluv. Pořadatelé k festivalu ještě upřesňují: „Chceme pomoci hlubšímu uvědomění si naší společné identity a kulturního dědictví, a to jak výběrem hlavního tématu programu, tak i samotných vystoupení. ProtimluvFest se koná každoročně v říjnu v Ostravě.“ (hav)

Příbuzné články