Rádio Ostravan vyhlásilo soutěž pro muzikanty

Nezávislé internetové Rádio Ostravan, které hraje pouze hudbu autorů a interpretů Moravskoslezského kraje, vyhlásilo soutěž o nejlepší píseň inspirovanou aktuální společenskou situací kolem pandemie koronaviru Covid-19. Autor vítězné písně získá poukázku na nákup v prodejně Hudební svět v Ostravě v hodnotě deset tisíc korun. Nejzajímavější soutěžní skladby rádio odvysílá v prosinci 2020 v rámci speciálního komentovaného pořadu. Uzávěrka soutěže je 30. listopadu 2020 ve 23.59 hodin.

Organizátoři k soutěži uvádí: „Současná situace vyvolaná vládními opatřeními, která mají zamezit šíření koronaviru, uvrhla většinu hudebníků do nečekané izolace. A protože nemá smysl sedět s rukama v klíně, řada muzikantů a kapel si chybějící kontakt se svými fanoušky vynahrazuje skládáním a tvůrčí činností.

Rádio Ostravan v této souvislosti vyzývá všechny zástupce moravskoslezské hudební scény k vytvoření písní, které jakýmkoliv způsobem zrcadlí jejich aktuální pocity. Účastníci soutěže mají v tomto směru absolutně volnou ruku, takže vítány jsou jak písně přinášející závažné poselství o současném světě svíraném pandemií a písně reflektující vnitřní svět umělce, který bojuje s nucenou izolací, tak písně, které dodají lidem sílu k překonání nelehké doby. Uvítáme i písně, které se na aktuální společenské dění dívají s vtipným nadhledem.“

Základním pravidlem soutěže je například to, že účastník soutěže musí žít nebo působit na území Moravskoslezského kraje, případně z tohoto kraje pocházet a považovat ho za svůj hlavní domov. Soutěže se mohou zúčastnit jak jednotlivci, tak vícečlenná hudební tělesa.

Soutěž není žánrově omezena. Do soutěže budou zařazeny jen zpívané a otextované písně, nikoliv instrumentální skladby. Musí jít o nové dílo jak v hudební, tak v textové složce. Coververze nejsou přípustné. Zaslaná píseň nesmí být žádnou formou zveřejněna před vyhlášením výsledků soutěže. Porušení této podmínky má za následek diskvalifikaci účastníka.

Zaslané písně bude hodnotit pětičlenná odborná porota ve složení Aleš Honus (zakladatel Rádia Ostravan), Milan Bátor (hudební publicista), Jan Petro (majitel Hudebního světa), Dalibor Klapuch (hudebník, kytarka.cz) a Martin Hradečný (provozovatel Kofola Clubu v Krnově). Vyhlášení výsledků proběhne na začátku prosince 2020.

Více podrobností najdete na https://www.radioostravan.cz/soutez-radia-ostravan-o-nejlepsi-pisen-inspirovanou-pandemii-vitez-obdrzi-10-tisic-na-hudebni-nastroje/. (hav)

Příbuzné články