Komorní scéna Aréna otevírá archivy

Až do konce roku 2020 jsou přístupné na stránkách ostravské Komorní scéna Aréna záznamy několika inscenací. Jedná se o „archivní“ záznamy, které potěší nejen pamětníky, ale i současné milovníky divadla. Jedná se alespoň o částečnou kompenzaci, kdy je divadlo z epidemiologických důvodů zavřeno. Odkazy na záznamy najdete na webu Arény, v aktualitách. Už teď se tak můžete podívat například na Shakespearovy hry Něco za něco či Hamleta, Klímovu Lidskou tragikomedii, Čechovův Višňový sad nebo třeba záznam rodinné inscenace Vánoční hra z roku 2009.

Sylvie Vůjtková, která má v divadle na starosti PR a marketing, k tomu mimo jiné uvedla: "Nouzový stav a s ním spojená opatření omezující sociální kontakty příliš nenahrávají fanouškům živé kultury. Přeci jen už jsou to takřka dva měsíce, kdy jsme se naposledy mohli vypravit na koncert nebo do divadla, a není jisté, jak dlouho to ještě bude trvat. I přesto, že vás zatím nemůžeme pozvat do našeho sálu u Sýkorova mostu, vás rozhodně nenecháme duševně zahálet!

S Komorní scénou Aréna si totiž můžete dopřát pravidelnou dávku divadla přímo ve vašich domovech. Každý pátek večer pro vás zpřístupňujeme záznam jedné z oblíbených inscenací, které byste u nás v divadle už vidět nemohli.

Dále pak zve k dalším aktivitám: „Kromě toho vám každý čtvrtek přinášíme zajímavé rozhovory, fotografie a další informace z dějin našeho divadla. A protože nezahálíme ani pokud jde o nové počiny, můžete si přehrát záznam našeho inscenovaného čtení hry Uražení. Bělo(R)usko., kterým jsme se zapojili do mezinárodního divadelního projektu Insulted. Belarus(sia). Worldwide Readings, nebo se poslední předvánoční páteční večer můžete těšit na živý přenos dalšího překvapení z Arény. Všechny dostupné videozáznamy, stejně jako rozhovory a další příspěvky z archivu, novinky z divadla nevyjímaje, najdete na našich webových stránkách nebo na facebooku Komorní scény Aréna." (hav)

Příbuzné články