Rádio Ostravan chystá regionální hitparádu

Internetové Rádio Ostravan na začátku roku 2021 spustí vlastní multižánrovou hitparádu pro Moravskoslezský kraj. O pořadí v žebříčku budou posluchači rozhodovat svým hlasováním na stránkách rádia. Bude se jednat o historicky první rozhlasovou hitparádu určenou výhradně pro kapely a interprety Moravskoslezského kraje. První kolo bude odvysíláno v neděli 3. ledna 2021.

Provozovatelé rádia na svých stránkách radioostravan.cz k tomu uvádí: „Do prvního kola hitparády v těchto dnech pečlivě vybíráme dvanáct nejlepších písní autorů z Moravskoslezského kraje, které byly nahrány v několika posledních měsících, takže konkurence bude už v prvním kole mimořádně silná.“

Hitparáda bude multižánrová. V žebříčku se tak potkají jak mainstreamoví umělci, tak zástupci alternativní hudby, folku, ale i tvrdších hudebních odnoží. Tomu bude přizpůsoben i systém hlasování. Hlasovat bude nutné vždy pro více písní najednou, aby nebyli zvýhodněni interpreti s velkou fanouškovskou základnou na sociálních sítích. Písně, které během hlasování skončí na posledních dvou místech, z hitparády vypadávají a v dalším kole je nahradí dvě novinky.

A koho tedy v multižánrové hitparádě uslyšíte? Bude to ostravská dvojice Jiří Krhut/Štěpán Kozub, kopřivnická zpěvačka Lenka Szabó Hrůzová, ostravské kapely Fiha a Kapriola, dále projekt Mario Šeparovič Band či zpěvák Martin Chodúr. Folklorní žánr a world music bude reprezentovat Ensemble Flair, jemnější alternativní hudbu pak beskydská písničkářka Moonshye. Chybět samozřejmě nemůže ani novinka od Jaromíra Nohavici a nejtvrdší rockový žánr bude reprezentovat novojičínská kapela Porta Inferi. Do prvního kola také nasadíme novinku od kapely Tara Fuki, která má rovněž ostravské kořeny, a dvanáctým příspěvkem bude nová skladba od frýdecko-místecké jazzové formace Behind the Door.

Odkaz na facebookovou událost: https://www.facebook.com/events/228482082106247. (hav)

Příbuzné články