I v lednu hraje ostravské Divadlo loutek online

I v průběhu ledna přináší Divadlo loutek Ostrava pravidelné nedělní online pohádky. Pro nejmenší diváky chystá například pohádky Kocourek Modroočko nebo Jak šlo vejce na vandr. 

Ostravští loutkáři se rozhodli nečekat na otevření divadel a již v průběhu prosince vysílali své pohádky online prostřednictvím živého streamu na jejich Youtube kanále. Online formou proběhla také premiéra nové pohádky Utíkej, myško, utíkej!, kterou divadlo muselo kvůli platným opatřením třikrát odložit.

V online přenosech bude divadlo pokračovat i v lednu, a to pravidelně o nedělích v 17 hodin. V neděli 10. 1. si diváci mohou zapnout přenos pohádky Kocourek Modroočko, v neděli 17. 1. proběhne představení nové pohádky Utíkej, myško, utíkej!. Neděle 24. 1. bude patřit rockové pohádce Malá Mína zmlsaná a leden uzavře 31. pohádka Jak šlo vejce na vandr.

„Máme vynikající zpětnou vazbu od diváků, kterých se během prosince dívalo v součtu několik tisíc. Velice nás to těší, protože online přenášení pohádek je pro nás úplně nová disciplína a sami se učíme tak trochu za pochodu. Věříme, že si i díky těmto aktivitám udržíme naše diváky a budou se k nám o to více těšit, až opět budeme moci otevřít,“ přibližuje tisková mluvčí divadla Lucie Mičková.

Příbuzné články