Ostrava v roce 2020 pohledem fotografů

Sedm ostravských fotografů představuje celkem 55 snímků z Ostravy ve foyeru ostravské Nové radnice. Výstavu pojmenovali Ostrava v roce 2020 aneb Nezapomenutelné klíčové okamžiky. Mezi vystavujícími jsou Adolf Horsinka, Lukáš Kaboň, Jaroslav Ožana, Lukáš Pryček, Petr Sznapka, Lukáš Ston a Jiří Zerzoň.

Na stránkách města se k výstavě také můžete dočíst: „Pandemie covidu-19 postihla všechny oblasti života. Velká část snímků se zabývá právě tímto tématem, ať už jde o šití roušek, svatbu v rouškách nebo autokoncert, kdy posluchači sledovali v Dolní oblasti Vítkovice skupinu Mirai ze svých automobilů. Fotografové zachytili emoce a nálady spojené s omezeními, které pandemie přinesla.

Život v Ostravě se ale nezastavil. Herci zkoušeli nové hry, uskutečnila se sportovní klání na ledě i tenisových kurtech. Zavzpomínejte s fotografy na hokejové mistrovství světa dvacítek, lehkoatletický mítink Czech Indoor Gala, Zlatou tretru, florbalový Pohár mistrů, ženský tenisový turnaj série WTA nebo na loučení Milana Baroše s aktivní kariérou.“

Výstava je zájemcům k dispozici během aktuálních úředních hodin, v pondělí od 8 do 13 nebo ve středu od 12 do 17 hodin. (hav)

Příbuzné články